vineri, 6 ianuarie 2012

Curtean la dinamo, Goga imprumutat la Vaslui, Rover la Poli...

Marian Iancu a anunțat ieri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Politehnicii, că echipa s-ar putea despărți în această iarnă de patru dintre cei mai experimentați jucători din lot. Dorin Goga, Alexandru Curtean, Laszlo Sepsi și Iulian Tameș sunt propuși pentru transferuri definitive sau împrumuturi în această pauză de iarnă.
După eliminarea din Cupa României, era de așteptat ca jucătorii cu salarii mari să înceapă să își facă bagajele. Clubul traversează poate cea mai critică perioadă financiară din istorie, iar datoriile acumulate către cluburi, impresari, bugetul statului și proprii angajați au depășit suma de 4 milioane de euro.
Dorin Goga, Lazlo Sepsi și Alexandru Curtean au fost printre cei mai doriți jucători din România în ultima jumătate de an. Deși primii doi au fost aproape de Steaua în vară, au refuzat, din diverse motive, trecerea în Ghencea. În cazul lui Curtean s-au purtat discuții cu Dinamo, iar cele două cluburi s-ar putea înțelege săptămâna viitoare în privința trecerii mijlocașului dreapta în Ștefan cel Mare. Numele lui Iulian Tameș apare, oarecum firesc, pe lista posibilelor despărțiri, în condițiile în care Marian Iancu dorește să coboare media de vârstă a echipei sub 23 de ani, mijlocașul născut la Mizil îndreptându-se către borna 34.
Cât ar câștiga Poli pe vânzarea celor 4?
Fără îndoială, o eventuală cedare definitivă a celor patru ar aduce sume importante și, în același timp, vitale, în contul clubului. Conform site-ului german transfermarkt.de, cei patru valorează împreună 4.3 milioane de euro, bani suficienți pentru ca Poli să ajungă pe 0 cu datoriile. În plus, se vor economisi sume importante pe viitor, cei patru jucători având cele mai mari salarii din lot, la nivelul primelor locuri din Liga I.
Prețul celor 4 jucători, conform transfermarkt.de:
Dorin Goga - 1.350.000 euro
Alexandru Curtean - 1.300.000 euro
Laszlo Sepsi - 1.200.000 euro
Iulian Tameș - 450.000 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu