miercuri, 13 octombrie 2010

Tg Mures - Poli

Partida de sâmbătă, cu FCM Târgu Mureş, din etapa a 11-a a Ligii I a fost prefaţată astăzi, 13 octombrie, la conferinţa săptămânală a staff-ului nostru tehnic. Au fost prezenţi Cosmin Contra şi Valentin Velcea, cei doi subliniind calitatea adversarilor, antrenaţi de fostul nostru tehnician, Ioan Ovidiu Sabău. Cosmin Contra a avertizat echipa, spunând că rezultatele bune din ultima perioadă nu vor însemna nimic dacă nu vom realiza un scor pozitiv în duelul din weekend: "Vom întâlni un adversar incomod sâmbătă, deoarece FCM Târgu Mureş este o echipă pregătită de fostul nostru antrenor, Ioan Ovidiu Sabău. Ne cunoaşte toţi jucătorii, în cel mai mic amănunt. Va pregăti foarte bine meciul. Va trebui să fim pregătiţi din punct de vedere fizic şi tactic. Trebuie să fim dispuşi la efort şi să ştim că, deşi am câştigat trei meciuri la rând, dacă nu vom învinge sâmbătă se va instala o stare de nesiguranţă şi nu cred că avem nevoie de un asemenea lucru. Mi-aş dori să continuăm seria bună pe care am început-o. Târgu Mureş e o echipă ambiţioasă, este incomodă, aleargă foarte mult, se închide bine şi pleacă bine pe contraatac. Întotdeauna pregătim echipa pentru a surprinde adversarul şi să câştigăm. Este mai important pentru mine rezultatul de la Târgu Mureş decât cel cu Rapid. Vreau să văd cum reacţionează echipa după trei victorii succesive. Am încercat să-i avertizăm că nu s-a realizat încă nimic. Aceste rezultate bune nu înseamnă nimic dacă nu vom continua cu aceeaşi mentalitate. Doar atunci vom avea o echipă competitivă, când vom avea un parcurs cât mai lung de rezultate bune în campionat."
Valentin Velcea a declarat că fotbaliştii noştri trebuie să fie conştienţi de importanţa meciului: "FCM Târgu Mureş este o echipă bine organizată, cunoaştem calitităţile antrenorului ei. După meciul cu Rapid, deja am ânceput construirea jocului de la Târgu Mureş. Fiecare jucător de-al nostru a înţeles importanţa acestei partide. Este nevoie de continuitate. Dl. Sabău cunoaşte echipa, va studia lotul nostru şi munca pe care am depus-o. Jocul se va decide pe teren în funcţie de cât de receptivi vor fi jucătorii noştri şi cât de bine vor respecta sarcinile primite. Jucătorii trebuie să fie ţinuţi montaţi la importanţa partidei".
Contra a spus că nu a decis încă dacă va conta pe Iulian Tameş: "A revenit doar de două zile la antrenamente. Ne vom gândi dacă îl vom convoca, nu vrem să forţăm şi după aceea să se accidenteze din nou". În efectivul nostru va reveni Alexandru Bourceanu, suspendat în etapa trecută. Pantilimon şi Zicu au reveni deja de luni de la echipa naţională, în vreme ce Magera şi Nikolic vor face astăzi joncţiunea cu lotul, după acţiunile oficiale de la reprezentativele Cehiei, respectiv Muntenegrului.
Lotul nostru va pleca deja de mâine, 14 octombrie, urmând să se cazeze la hotelul „Marion” din Reghin. Întoarcerea de la Târgu Mureş va avea loc imediat după joc, cu autocarul.