vineri, 5 noiembrie 2010

POLI suntem NOI... / Cosmin Contra spune că recîştigarea identităţii reprezintă un start nou pentru Timişoara / Ne primim istoria inapoi, primim ceea ce a fost al nostru

 Timisoara îşi aşteaptă culorile şi palmaresul.



Cosmin Contra a anunţat că, practic, pentru Poli e o nouă viaţă.
"Trebuia să se întîmple de mult lucrul ăsta pentru că palmaresul aparţine acestei echipe, oraşului. Nu poate fi luat şi dus în Italia , Spania sau altundeva. Ce ar fi să luăm palmaresul lui Manchester, să mergem să-l aducem la Timişoara? Palmaresul trebuia să fie dintodeauna aici, însă doar un om care iniţial a zis că face bine Timişoarei a putut să facă lucrul ăsta".
Cosmin Contra, care, între 1993 şi 1995 a jucat în alb-violet.

"Simt o invidie enormă cînd văd ce este acum la Craiova, o echipă care era practic moartă din toate punctele de vedere a renăscut împreună cu publicul. Asta mi-aş dori să se întîmple şi aici"
Cosmin Contra


"Este o veste foarte bună pentru club, pentru oraş, pentru toată lumea. Ne bucură foarte mult şi pe noi foştii polişti, pentru că aşa o să ne simţim şi noi parte din acest club, pentru că apare şi numele nostru în istoria acestei echipe"
Emerich Dembrovchi, glorie a echipei Poli

Jambon a renuntat, e speriat de inchisoare...

Războiul pentru istoria Timişoarei, început în 2006, între Marian Iancu şi Claudio Zambon, se apropie vertiginos de final. Italianul anunţa că nu va renunţa niciodată la palmaresul lui Poli şi îi cerea boss-ului timişorean 300.000 de euro pentru a închide o afacere plină de ură pentru fanii bănăţeni.
Ieri însă, Claudio Zambon a declarat, surprinzător, că face pasul înapoi. "Eu mi-am dat demisia de la FC Politehnica Timişoara, iar acum sînt în Italia pentru că fac nişte tratamente medicale. Nu mă mai interesează ce se întîmplă de acum încolo, Poli este un capitol închis în viaţa mea. Dacă domnul Iancu declară ce declară poate a discutat cu noul patron al echipei, şi a ajuns la un consens", a dezvăluit italianul. FC Politehnica Timişoara este înscrisă în Liga a IV-a.
L-a speriat închisoarea?
Surse apropiate patronului timişorean au dezvăluit că Zambon ar fi cedat atunci cînd a realizat că riscă închisoarea. La finalul lui 2009, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală a lui Zambon, el fiind acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals în cazul palmaresului.