joi, 24 februarie 2011

Medias n-a mai pierdut de 62 de ani la Timisoara... reuseste Poli sa OPREASCA gazul ?


Poli și Gaz Metan nu s-au întâlnit decât de trei ori la Timișoara la nivelul primului eșalon. În confruntările înregistrate până în acest moment, cele două echipe și-au împărțit „frățește” punctele puse în joc.

Prima întâlnire dintre cele două formații coincide cu singura victorie obținută de „studenți” în fața medieșenilor la Timișoara. La 8 iunie 1949, la finele primului sezon în elită din istoria clubului, CSU reușea să învingă Mediașul cu 4-2. Pentru bănățeni au izbutit câte o „dublă” Chioreanu și Mazăre, în vreme ce golurile „găzarilor” au fost marcate de Coman și Guță Tănase.

Aproape șase decenii s-au scurs până la următoarea întâlnire a celor două formații în Banat, la nivelul primei divizii. La 14 martie 2009, Poli și Gaz Metan remizau, scor 0-0, alb-violeții nereușind să-și ia revanșa pentru acel neverosimil 1-5 din tur de la Mediaș. Ultima vizită a ardelenilor la Timișoara a lăsat urme și mai adânci în memoria poliștilor. Deși cu câteva minute înaintea duelului din 10 mai 2010 titlul de campioană se contura pentru elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, finalul neașteptat al jocului de la Severin, dintre U Craiova și CFR Cluj și-a pus amprenta pe psihicul poliștilor. A fost 0-2, în etapa a XXXII-a a sezonului trecut, golurile medieșenilor fiind reușite de brazilianul Eric de Oliveira.

În liga secundă, cele două echipe au avut mai multe întâlniri. După Revoluție, ultima victorie a Politehnicii la Timișoara în fața Mediașului s-a consemnat la 18 octombrie 1997, scor 3-0. Ultima întâlnire dintre cele două grupări la acest nivel s-a înregistrat la 15 septembrie 2001, medieșenii câștigând atunci cu 3-1 pe „Dan Păltimișanu”, grație reușitelor lui Mircea Stanciu, Vilmoș Stoica și Claudiu Boaru. Pentru Poli a punctat Ilie Stoican, în minutul 61.