joi, 9 septembrie 2010

Pe 10 septembrie se incheie perioada de transferuri / La Poli au venit 9 fotbalisti

Trupa pregătită de Vladimir Petrovic are noua nume noi din această vară. Trei fundaşi, patru mijlocaşi şi doi atacanţi. La prima vedere, o campanie echilibrată, care acoperă aproape toate zonele terenului.

Iulian Tameş, 31 de ani, mijlocaş, sosit de la FC Argeş. Fostul dinamovist promite a fi acel cap limpede de la centrul terenului pe care Poli îl caută de câţiva ani buni.

Dusko Dukic, 24 de ani, fundaş dreapta, sosit de la Hajduk Kula. Fotbalistul sârb n-a evoluat decât 45 de minute la Timişoara, în prima parte a returului cu MyPa. Evoluţia dezamăgitoare din meciul cu finlandezii l-a scos, cel puţin pentru moment, din echipă. În momentul de faţă, Dukic e unul dintre jucătorii despre care s-a vorbit că vor fi împrumutaţi la Urziceni până la finele sezonului.

Ianis Zicu, 26 de ani, mijlocaş de bandă, sosit de la Dinamo. Văzut drept "noul Hagi" în primii ani de seniorat, Zicu vine după câteva sezoane dezamăgitoare în tricoul lui Dinamo. La Timişoara însă, pare să-şi fi dat drumul la joc, ajutat şi de căldura cu care a fost primit de suporterii alb-violeţi.

Ovidiu Burcă, 30 de ani, fudaş central, ultima dată la Beijing Guoan. Fost căpitan la Energie Cottbus, Burcă a fost adus pentru a da un plus de experienţă axului central al defensivei. A apărut deja în două meciuri în tricoul lui Poli, în returul cu Manchester City şi în partida cu Steaua.

Helder Ferreira, 22 de ani, fundaş dreapta, ultima dată la Dinamo (aparţine de Nancy). Dorit la Timişoara încă de la finalul campionatului trecut, Helder a ales Dinamo în pauza competiţională. O decizie păguboasă, brazilianul căzând în dizgraţia lui Ioan Andone, care a declarat că nu are nevoie de el. Are mari şanse să debuteze pentru Poli duminică, la Ploieşti.

Stefan Nikolic, 20 de ani, atacant, ultima data la Roeselare. Component al naţionalei de tineret al statului Muntenegru, Nikolic a fost păstrat în lotul lui Poli după ce s-a aflat câteva zile în probe.

De asemenea, au revenit la Timişoara Mircea Axente si Adrian Poparadu după împrumuturile la Galaţi, respectiv Otopeni. Primul şi-a făcut rapid loc în primul 11, reuşind să înscrie de patru ori pentru Poli în acest sezon. Poparadu a redebutat în alb-violet în prima etapă, cu Gloria Bistriţa, însă nu poate fi considerat încă om de bază.

Nu in ultimul rand Cosmin Contra revine din Spania.

Sârbul Igor Popovic s-a regăsit şi el printre achiziţiile Politehnicii din acest intersezon. Cu toate acestea, şederea sa la Timişoara n-a durat decât o lună. Stopperul adus de la Spartak Subotica s-a despărţit de alb-violeţi la finele lunii august, fără să apuce să joace vreun minut.

La capitolul plecări, îi putem trece pe slovacul Jan Kozak (destinaţie necunoscută), togolezul Dare Nibombe (FK Baku), costaricanul Winston Parks (Khazar Lankaran), brazilianul Eder Bonfim (Steaua), Iasmin Latovlevici (Steaua), cehul Milos Brezinsky (Viktoria Plzen) şi angolezul Dede (Olympiakos Nicosia). Rămâne incertă situaţia lui Dare Vrsic, pus pe lista de transferuri, dar şi a lui Cosmin Contra, pe care clubul îl aşteaptă să semneze prelungirea contractului.

Cosmin Contra ramane la Poli

"Colegii şi-au dorit foarte mult să rămân la Timişoara şi pînă la urmă am rămas la Timişoara. Am fost mulţumit şi de oferta Timişoarei pentru că altfel nu rămîneam. Nu am avut alte oferte şi sînt bucuros că am rămas aici pentru că am început o muncă acum o lună şi jumătate şi îmi doream să o duc pînă la capăt. Nu ştiu ce se va întîmpla după data de 31 decembrie cînd îmi va expira contractul. În situaţia mea este mai bine că am semnat pe trei luni. Am văzut acel mesaj al lui Zicu şi mi-a căzut bine chiar dacă îl rugasem să nu facă acel gest. A fost aseară o masă cu băieţii şi m-au făcut chiar să mă simt prost că nu semnasem deja contractul. Dorinţa lor ca eu să rămîn a contat foarte mult pentru mine".
Cosmin Contra

Poli nu trimite jucatori la Urziceni

Daniel Stanciu: "Timişoara nu are şi nu va avea nici un jucător legitimat la Urziceni"







"Timişoara nu are şi nu va avea nici un jucător legitimat la Unirea Urziceni. Sîntem o echipă de sine stătătoare şi nu trimitem jucători în altă parte. Noi nu facem parte din hibridul Steaua - Dinamo de la Urziceni".
Stanciu.
"Ceea ce s-a petrecut la Urziceni a surprins pe toată lumea, dar singurul care poate oferi explicaţii este patronul Dumitru Bucşaru. Dansul a spus că nu are bani, dar s-au cîştigat 20 de milioane de euro în ultimul an. Însă nu pot eu comenta ce este la un club rival".
Stanciu