miercuri, 13 iunie 2012

SUPER IDEE, SUPER POLI, SUPER SUPORTERI...


Poli Timişoara, cea condusă de Iancu, este aproape desfiinţată. Revitalizarea fotbalului din capitala Banatului depinde în primul rând de noua conducere a oraşului şi de noii consilieri judeţeni, dar deocamdată suporterii sunt singurii care au pus la cale un plan.
În oraş au apărut diverse zvonori, cum ar fi învierea Ripensiei sau mutarea echipei lui Hagi la Timişoara. Aceste variante sunt însă respinse de Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria. Fanii activi nu vor să audă de fuziuni, iar numele echipei pe care o vor susţine trebuie să fie „Poli”.
Reprezentanţii suporterilor timişoreni se vor întâlni mâine cu noul primar al Timişoarei. „Ne vom întâlni cu domnul Robu, să vedem dacă autorităţile au vreun plan. Dacă ei se gândesc la fuziuni sau altfel de combinaţii de acest gen, noi le vom respinge din start şi le vom propune să înfiinţăm noi o echipă. Esenţial este să nu ne murdărim printr-o interferenţă cu istoria altora”, a declarat Emanuel Cernescu, un om implicat atât în conducerea Druckeria, cât şi a galeriei Politehnicii.


Rotariu – posibil antrenor
Druckeria şi Universitatea Politehnica ar urma să fie membri fondatori ai noului club, care, bineînţeles, nu va fi condus de liderii asociaţiei de suporteri (cei mai mulţi dintre ei au propriile slujbe sau afaceri). Fanii au avut chiar şi discuţii preliminare cu unii oameni de fotbal, foşti sau actuali polişti. La nivel de judeţ, banii ar urma să fie asiguraţi de sponsori şi, poate, de autorităţile locale (e nevoie de maximum 100.000 de euro pe sezon), iar în conducerea clubului ar urma să se regăsească oameni care au activat în ultimii ani la Poli, precum Dorin Micşa, Petre Muşat sau Viorel Vişan. Iosif Rotariu ar fi dispus şi el să pună umărul la reconstruicţia echipei, din postura de antrenor.
Fanii le vor cere autorităţilor şi construirea unui nou stadion. „Cât timp echipa va fi în liga a patra sau a treia, nu e nevoie să pompezi mulţi bani în club, astfel că este obligatoriu să se înceapă cât mai repede construcţia unui stadion nou. Nu mai putem să stăm cu acesta pe care îl avem, vechi de 50 de ani”, a spus Cernescu.
Precedente la Manchester şi Salzburg
Un grup de suporteri ai lui Manchester United a înfiinţat în 2005 o echipă a lor, pe care o conduc ei, ca urmare a faptului că americanul Malcolm Glazer a preluat clubul de pe Old Trafford. Un episod similar s-a petrecut la Salzburg, unde suporterii au reacţionat dur la schimbarea numelui echipei, din  Austria, în Red Bull şi au înfiinţat, tot în 2005, propria lor echipă, care joacă acum în a treia ligă din Austria.


„Mie nu mi-e ruşine să muncesc. Aş accepta să antrenez în Liga a IV-a, de ce nu? Dar să fie un proiect de viitor, să avem susţinere financiară”
Iosif Rotariu, fost jucător şi antrenor Poli Timişoara