marți, 26 octombrie 2010

Meci dramatic...

Totul părea că va fi uşor pentru gruparea alb-violetă în meciul de Cupă cu CSU Sibiu din optimi. Goga a deschis scorul rapid şi tot el a mai avut trei ocazii mari până la pauză. Primele momente de slăbiciune au fost pe finalul primei reprize, când Taborda a fost salvat de bară.





În partea a doua, meciul curgea liniştit, însă sibienii erau tot mai insistenţi. Bănăţenii au trecut pe lângă golul desprinderii în câteva ocazii, iar calvarul a început pe final. Bunea a trimis mingea în poartă, după ce a reluat cu capul mingea venită dintr-o lovitură liberă, iar golul a picat ca un trăznet. Elevii lui Contra nu şi-au revenit din şoc, doar Zicu a încercat o foarfecă de mare efect stopată de portarul sibian, rezervă în meciurile de campionat.




Dramatism în prelungiri

Prelungirile au adus alte patimi pentru bănăţeni. Bourceanu a fost eliminat pentru două galbene, după care sibienii au avut 3 mari ocazii de a detona bomba. Helder a scos in extremis de pe linia porţii, Taborda a respins şi el dintr-o situaţie grea, iar fostul dac liber Caius Lungu s-a precipitat la o ocazie clară de gol. Bănăţenii şi-au revenit din pumni pe finalul prelungirilor, după ce Tătar a fost eliminat, iar Magera a amânat bucuria victoriei, când a ratat din 10 metri în minutul 117.

Urmau loviturile de departajare, iar bănăţenii nu excelau la acest capitol. Anul trecut ne-a scos Astra, acum câteva sezoane Gloria Buzău. A treia oară a fost cu noroc pentru bănăţeni. De fapt noroc cu Taborda care a parat două lovituri. Magera a trimis acasă fericiţi, circa 1000 de spectatori prin golul decisiv.

Victorie pentru Poli, dar încă un semnal mare de alarmă. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, în condiţiile unei partide cu o echipă divizionară, iar ceva nu merge cum ar trebui în angrenajul echipei. Şi nu este vorba de subestimarea adversarului... este vorba şi de valoarea scăzută a unor jucători şi de ieşirea din formă a altora, şi de alte probleme din interiorul clubului...

Poli merge mai departe in cupa, dupa un meci greu / Meci decis la loviturile de la 11 metri

FC Timişoara s-a calificat cu mari emoţii în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Bănăţenii au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a o elimina pe Voinţa Sibiu.



5-4 Magera transformă ultimul penalty al meciului şi Timişoara merge în sferturile de finală ale Cupei României !!!

4-4 Popa menţine Voinţa în joc

4-3 Zăvoi apără şutul lui Scutaru

4-3 Taborda apără şutul lui Hardău

4-3 Tameş marchează

3-3 Burlacu a ratat un penalty

3-3 Zicu transformă al doilea penalty al gazdelor

2-3 Beza transformă superb

2-2 a marcat Sepsi

1-2 Grigore a transformat cu precizie primul penalty

Min. 120 - Final de prelungiri la Timişoara. FC Timişoara şi Voinţa Sibiu sunt în continuare la egalitate, 1-1, şi vom asista la lovituri de departajare.

Min. 117 - Helder îl lansează pe Magera, peste fundaşii adverşi, şi atacantul ceh reia din cădere, puţin pe lângă poartă.

Min. 116 - Voinţa rămâne în zece. Tătar a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.

Min. 113 - Lungu scapă singur cu Taborda şi este blocat în ultimul moment.

20.44 - FC Timişoara a avut lovitura de start în repriza a doua de prelungiri.

Min. 105 - Este pauză la Timişoara. Cu 15 minute înainte de final, FC Timişoara şi Voinţa Sibiu sunt în continuare la egalitate, 1-1. Oaspeţii au pus stăpânire pe joc, după ce Timişoara a rămas în inferioritate numerică. Deşi joacă acasă, împotriva unui adversar din Liga a doua, elevii lui Cosmin Contra sunt de nerecunoscut.

Min. 101 - Ocazii mari la poarta gazdelor. Şutul lui Lungu a fost respins de pe linia porţii de Helder. În urma cornerului executat de Popa, mingea a ajuns la Beza, iar torpila acestuia a fost scoasă de sub bară de Taborda.

Min. 91 - FC Timişoara rămâne în inferioritate numerică. Bourceanu a văzut al doilea cartonaş galben, pentru un fault tare la centrul terenului, şi a fost eliminat. Pe lângă că Timişoara va juca în zece în prelungirile acestui meci, bănăţenii vor fi lipsiţi de aportul lui Bourceanu şi la următorul meci din campionat.

20.28 - Voinţa Sibiu a avut lovitura de start în prima repriză a prelungirilor.

Min. 93 - Final de repriză a doua la Timişoara. FC Timişoara şi Voinţa Sibiu sunt la egalitate, 1-1, şi ne pregătim de 30 de minute de prelungiri.

Min. 91 - Zicu reia senzaţional, din foarfecă, şi Zăvoi scoate cu un reflex uimitor.

Min. 90 - Tătar vede un cartonaş galben.

Min. 88 FC Timişoara - Voinţa Sibiu 1-1. Surpriză de proporţii la Timişoara. Bunea a executat o lovitură liberă de la circa 35 de metri, lateral dreapta, mingea nu a fost deviată de niciun jucător şi l-a păcălit pe Taborda, care nu a văzut balonul din cauza numărului mare de jucători din careul gazdelor.

Min. 87 - Luchin vede un cartonaş galben.

Min. 82 - Zicu îl lansează excelent pe Helder, la limita offside-ului, brazilianul l-a depăşit pe Zăvoi, ieşit în întâmpinare, dar a retrimis slab către Zicu şi apărarea oaspeţilor a reuşit să îndepărteze pericolul.

Min. 77 - Lungu a intrat în locul lui Neguţ. Beza l-a încercat pe Taborda cu un şut de la distanţa, dar portughezul a reţinut fără probleme.

Min. 74 - Burlacu vede şi el cartonaşul galben.

Min. 68 - Bunea vede cartonaşul galben. La Timişoara a intrat Magera în locul lui Goga.

Min. 63 - Apostol a trimis un şut-centrare periculos şi Taborda a reţinut cu emoţii. Imediat la poarta cealaltă Nikolic a avut o reluare spectaculoasă şi Zăvoi a respins cu dificultate.

Min. 56 - Luchin a reluat cu capul, puţin pe lângă poarta adversă. La oaspeţi a intrat Hardău în locul lui Darius Miclea.

Min. 54 - Cosmin Contra este obligat să facă şi a doua schimbare. A intrat Zicu în locul lui Curtean, care s-a accidentat.

19.36 - Timişoara a avut lovitura de start în repriza a doua. S-au efectuat două schimbări. Helder l-a înlocuit pe Contra, la gazde, iar Bunea a intrat în locul lui Buican, la oaspeţi.

Min. 45 - Este pauză la Timişoara. Gazdele conduc, cu 1-0, după o primă repriză pe care au controlat-o în mare măsură. Totuşi, oaspeţii şi-au creat câteva ocazii importante mai ales în urma unor şuturi de la distanţă.

Min. 44 - Buican trimite o centrare de pe partea stângă, mingea a fost deviată de un fundaş al gazdelor şi a căzut pe transversala porţii apărate de Taborda. Buican s-a şi accidentat la această fază şi a făcut semne pentru schimbare.

Min. 43 - Bourceanu vede şi el cartonaşul galben.

Min. 36 - Miclea şutează şi el violent, de la circa 30 de metri, şi Taborda boxează cu greu în corner.

Min. 30 - Bourceanu şutează violent de la mare distanţă şi Zăvoi boxează cu emoţii.

Min. 26 - Contra vede şi el cartonaşul galben.

Min. 23 - Apostol a văzut cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Nikolic. Cosmin Contra solicitase eliminarea jucătorului sibian.

Min. 13 FC Timişoara - Voinţa Sibiu 1-0. Tameş l-a lansat excelent pe Goga, printre fundaşii sibieni, şi atacantul gazdelor a punctat cu un şut din prima, la colţul lung.

Min. 12 - Tătar a scăpat singur cu Taborda, dar a lovit prost balonul şi unul dintre fundaşii gazdelor a îndepărtat pericolul.

Min. 9 - Timişoara a avut trei cornere consecutive la poarta adversă, dar faza a rămas fără rezultat.

18.33 - Voinţa Sibiu a avut lovitura de start a meciului. La Timişoara este frig, sunt 5-6 grade celsius, plouă, iar în tribune sunt doar câteva sute de spectatori. Voinţa Sibiu este încurajată de o galerie de aproximativ 15-20 de fani. Suprafaţa de joc se prezintă, momentan, în condiţii bune.

Timişoara începe cu Taborda - Scutaru, Burcă, Luchin, Sepsi - Contra, Bourceanu, Tameş, Curtean - Goga, Nikolic.

Voinţa Sibiu răspunde cu Zăvoi - Apostol, Grigore, Miclea, Beza - Forika, Burlacu, Tătar, Neguţ - Popa, Buican.