vineri, 8 iulie 2011

Luni, 11.07.2011, suporterii din Timisoara ies in strada






Bai, da' pana cand...Conducatorii fotbalului romanesc, niste penibili, niste mincinosi si corupti...

În ultimele săptămâni, haosul, care oricum caracterizează fotbalul românesc de vreo 20 și ceva de ani încoace, s-a extins, cu fiecare întrunire a forului suprem. S-a ajuns într-o situație în care aproape nicio grupare din acest sport nu-și cunoaște programul cu exactitate.

Incertitudinea totală, care a caracterizat ultimele vacanțe de vară prin ligile inferioare, n-avea cum să nu se extindă și spre eșalonul pe care-l numim, impropriu, „de elită”. Componența primei divizii se va ști cu exactitate cel mai devreme cu o săptămână înaintea demarării competiției. Țintarul a fost cât de cât bătut în cuie timp de vreo 24 de ore. Fiecare urmă de normalitate e îngropată în noroi, a doua zi, de hotărârile aberante ale unui comitet sau a unei comiții.
În fotbalul românesc nimic nu pare bătut în cuie. Ba nu, greșesc! Doar scaunele vajnicilor conducători ai acestui sport par fixate în podea. Casa Fotbalului se prea poate să se fi constuit în jurul lui Mircea Sandu și a acoliților săi. Pentru că, așa cum se prezintă lucrurile în acest moment, nu cred că vreunul dintre microbiști și-ar putea imagina un fotbal fără marele membru al CEx UEFA.
Așadar, uite țintarul, nu e țintarul. Uite barajul, nu e barajul. E clar ca lumina zilei că toate deciziile de astăzi, din CEx, și de acum două săptămâni, de la pseudo-comitetul de urgență, vin doar să-i încurce până peste cap pe judecătorii TAS. Care, cel mai probabil, nu se vor lega la cap cu descurcarea acestui nod al nesimțirii din fotbalul românesc. O întrebare bună era ce se va întâmpla dacă Poli, Gloria și Bihorul primesc verdicte favorabile de la TAS? Mioveniul, Sportul și Voința se întorc în B! Însă de ce-ai mai pus pe drumuri două grupări, și așa aflate la limita subzistenței, pentru un baraj care nu va mai avea vreo valoare nici pentru statistică? Iar acum, dacă mai refaci o dată țintarul, pentru a programa bucureștenele într-un anumit fel, ce te faci dacă Poli ia locul Sportului? Vei face o a treia tragere la sorți? Sau își vor disputa alb-violeții absolut toate duelurile cu bucureștenele pe malul Dâmboviței?
E deja tardiv să la cerem acesor măscărici demisia de onoare. Pentru că e tot mai clar că n-au auzit niciodată de aceste două cuvinte.

Amical. POLI - FK Bischofshofen 9 - 0