luni, 20 iunie 2011

ACUM. La sediul FRF se întruneşte Comitetul Executiv.


Şefii din fotbalul românesc ar putea decide şansa celor de la FC Poli Timişoara de a activa sau nu în sezonul viitor pe prima scenă fotbalistică a ţării. Se va discuta despre modificarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), care ar putea permite activarea cluburilor de mai sus în Liga I.

Interesele legate de acest subiect sunt mari, iar conflictul personal al preşedintelui de la Oţelul Galaţi, Marius Stan, cu patronul de la Poli, Marian Iancu, ar putea modifica decisiv balanţa de voturi în Comitetul Executiv al FRF. Stan a umblat pe la fiecare club din prima ligă pentru a strânge semnături împotriva Timişoarei. Nu împotriva celor de la Gloria Bistrița sau de la FC Bihor! De partea lui Poli Timișoara este chiar şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, el fiind cel care a şi iniţiat modificarea ROAF.
Unii dintre membri Comitetului Executiv (CE) anticipează într-o anumită măsură deznodământul şedinţei, spunând că echipele respective vor fi primite în Liga I din cauza intereselor financiare.
„Se pregăteşte o lovitură de palat, se încearcă menţinerea Timişoarei şi a Bistriţei în Liga I pe motiv că e nevoie de echipe importante ca să se vândă drepturile TV. Se pune la cale o mare blatiadă”, a declarat Dumitru Costin, membru al CE.
De cealaltă parte, președintele Consiliului de Administrație de la Poli, Gheorghe Chivorchian, se bazează mai mult pe decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. El crede că Timişoara va câştiga atât dreptul de a juca pe prima scenă fotbalistică a României, dar şi în Liga Campionilor.



„Vom rămâne şi în Liga I şi vom juca şi în cupele europene. Vom câştiga la TAS, aşa cum am câştigat mereu”, a declarat Chivorchian.
Pentru supervizarea deciziilor luate la Bucureşti, la sediul FRF este prezent chiar Andrea Traverso, directorul de licenţiere din cadrul UEFA.