joi, 14 iulie 2011

Decizia TAS...


Miercuri au început la Lausanne, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, discuţiile în cadrul dosarului depus de FC Politehnica Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor Oradea, referitor la neacordarea de către Federaţia Română de Fotbal a licenţei de joc pentru sezonul viitor. Audierile sunt programate să aibă loc miercuri şi joi. S-a dorit urgentarea procedurii pentru oferirea unei soluţii, cel puţin provizorii, înainte de începerea campionatului Ligii 1.


Singurul comunicat oficial dat de TAS anunţa că o decizie se va da până pe data de 22 iulie şi nu chiar în această zi, aşa cum speculase deja presa românească. Oferirea deciziei chiar în acea zi ar provoca mari probleme, aceasta din cauză că exact în acea zi demarează şi prima etapă a Ligii 1.
Preşedintele Consiliului Director al celor de la Poli, Gheorghe Chivorchian, anunţase înainte de a pleca la Lausanne, că o decizie a TAS în dosarul în care este implicat şi clubul său va fi dată luni, 18 iulie, deci numai bine pentru a se rezolva problema dreptului de joc pentru prima divizie.
Informaţiile de ultimă oră arată că decizia TAS ar putea fi dată chiar mai devreme, mai precis vineri, 15 iulie. „Până vineri au spus că ne vor da un răspuns”, a declarat şeful celor de la Gloria Bistriţa, referitor la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.
Cum există un singur dosar, unde este şi cererea de contestare a neacordării licenţei de către cei de la Poli, e posibil ca până la finalul acestei săptămâni să ştim unde va juca Poli sezonul viitor.
Cert este că echipa alb-violetă va juca cel puţin în liga a doua, aceasta după ce FRF a emis o hotărâre în acest sens.