miercuri, 22 septembrie 2010

Articol primit de la un "Rapidist"

Incidente inainte de Juventus Bucuresti -Fc Timisoara

Astazi ora 16.00 pe stadionul din Colentina s-a disputat meciul dintre Juventus Bucuresti- Poli Timisoara din 16-imile cupei romaniei timisoreana incheiat scor 1-3 .

Inainte de acest meci au avut loc incidente intre cei aproximativ 80 de dinamovisti care au asteptat "pandind " la cotitura printre blocuri pe ultrasii rapidisti care erau asteptati sa incurajeze echipa Fc Timisoara. 
In jurul orei 15.20 ,un grup de rapidisti format din ultrasi cu varste intre 17-22 de ani si-au facut aparitia in zona si au fost urmariti 20 de metrii in timp ce mergeau linistiti catre stadion apoi alergati ,atacati si loviti cu bestialitate de catre fanii echipei dinamo care au venit special pentru a provoca aceste incidente.

Trei dintre victime au primit numeroase lovituri in zona fetei,dar din fericire nimeni nu a avut nevoie de spitalizare.

Articol interesant / Preluare / Despre Poli Tim. bucuresti din liga IV / Poli Zambon



„Fane Stivuitor”, finanţator la Poli Timişoara de Bucureşti 

Ruinat de procesele cu Marian Iancu, Claudio Zambon călăreşte de zor cai din propria herghelie în Italia, cu gândul că va scoate bani din buzunarul petrolistului. În acest timp, Poli Timişoara joacă în Liga a IV-a Bucureşti, iar jucătorii sunt angrenaţi în industria grea, adică metalurgică, unde lucrează ca paznici sau şoferi stivuitori.

STA, FC Cadet, CS Smart I., FC Juniorul, ACS Ilie Oană, Nida Pop L sunt câteva denumiri de echipe ce evoluează în seria a treia a Ligii a IV-a din Bucureşti. Am uitat, aceeaşi serie în care evoluează şi Poli Timişoara. Aţi văzut bine, Poli Timişoara. Poli Zambon sau cum i se mai spune. Claudio Zambon, acelaşi personaj de tristă amintire care este deţine palmaresul şi culorile echipei Poli, cu care se judecă actualii reprezentanţi ai echipei ce joacă la Timişoara. De patru ani, echipa lui Zambon se zbate în anonimatul celui de-al patrulea eşalon tocmai la Bucureşti. Adalbert Kassai ştie de ce!

Două jocuri a disputat în acest sezon Poli Timişoara în Liga a IV-a bucureşteană, reuşind tot atâtea victorii. Pentru a afla cine sunt oficialii echipei, am apelat la reprezentanţii Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, for condus de Vasile Avram. AMF Bucureşti a rămas în memoria fanilor timişoreni şi prin „cazul Dacian Varga şi Tibi Bălan”, în urma căruia Poli Timişoara (echipa care evoluează în Liga I sub denumirea de FC Timişoara) s-a ales cu trei puncte mari şi late în urma unei decizii luate la masa verde, în detrimentul Rapidului din Bucureşti. Un reprezentant AMF Bucureşti ne-a „lămurit”, oferindu-ne numărul de telefon al lui Fane, pe numele lui adevărat Dan Ştefan Mirea. Dar asta aveam să aflăm numai după ce l-am sunat.



„Sunt antrenor, preşedinte, delegat şi chiar preşedinte onorific al acestei echipe”, ne-a spus Fane Mirea, în momentul în care l-am întrebat ce calitate are la Poli Timişoara din Bucureşti. „Acum trei ani am discutat prima dată cu Zambon şi mi-a promis că va lua un loc în Liga a II-a. Înţelegerea cu cei din Lupeni (n.r. Minerul) a căzut în cele din urmă, aşa că am continuat în Liga a IV-a. Zambon nu a vrut loc în Liga a III-a, considerând că echipa poate promova în acest eşalon”, povesteşte Fane Mirea. Cheltuielile echipei sunt suportate de cel autointitulat «om bun la toate» la echipa furată din Timişoara. „De mai bine de un an, de când i-au fost blocate conturile italianului, eu sunt cel care suportă cheltuielile la echipă. Zambon este plecat în Italia, unde se ocupă de o herghelie. În România vine destul de rar. E afectat de procesele cu Marian Iancu. Mi-a şi spus că aceste procese l-au ruinat”, spune Fane Mirea. Delegatul-antrenor-preşedinte nu ezită când vine vorba despre bani şi spune că Zambon îi este dator: „Aştept să se termine procesele şi Zambon să-mi dea banii investiţi la echipă. E singurul motiv pentru care mai ţine echipa, el sperând că, până la urmă, va primi banii ce i se cuvin”.

Fane Mircea spune că este proprietarul unei fabrici ce activează în domeniul metalurgic. „Am dus la fabrica mea şi câţiva jucători pe care i-am angajat. Unii dintre ei sunt paznici, iar alţii lucrează pe stivuitor”, a conchis Mirea.

 

Poli trece de Juventus colentina bucuresti, scor 3 - 1 / Urmeaza Pandurii Tg Jiu




Deşi scorul este unul clar în favoarea oaspeţilor, Timişoara a început mai greu partida, fiind dominată în primele minute de gazde. Deschiderea scorului a avut loc în minutul 15. Senegalezul Gueye Mansour a spart gheaţa după mult timp de lipsă din prima formaţie a alb-violeţilor şi a înscris în poarta Juventus-ului. Din păcate, re-debutul său în primul 11 nu a fost de bun augur - în minutul 42 el s-a accidentat şi a fost nevoit să părăsească terenul. În locul atacantului de culoare a intrat în teren ultimul jucător care a semnat în Mercato cu Poli, muntenegreanul Nikolic.

Majorarea scorului a avut loc la 20 de minute distanţă de reuşita lui Mansour. Autor a fost un alt fotbalist revenit la prima echipă după o accidentare - Tameş. Contra a apelat la multe rezerve, dar şi la unii jucători de la echipa a doua. Aceştia nu s-au făcut de ruşine, au jucat chiar bine, dovedind că merită o şansă la titularizare.

Repriza a doua a debutat cu jocul curgând într-un singur sens, către poarta lui Juventus. Normal, a venit şi golul al treilea, în minutul 51. Goga a fost ultimul timişorean care şi-a înscris numele pe tabela de marcaj pentru Timişoara. La scurtă distanţă a venit eliminarea, cam uşor acordată, a lui Cisovsky. Staff-ul tehnic al lui Poli s-a văzut nevoit să schimbe tactica şi în teren a intrat Scutaru, special pentru a rezolva problemele apărute în apărare. În aceste condiţii, Juventus a reuşit să reducă din handicap, în minutul 73 Nica a prins un şut frumos de la marginea careului, Pantilimon a respins, dar mingea a lovit bara şi a intrat în aţe. Scorul final nu lasă loc de interpretări, Juventus – Poli: 1 – 3.