miercuri, 1 decembrie 2010

Poli nicio victorie de ziua ei...acum ar fi momentul...

Partida Gloria Bistriţa - Poli Timişoara a fost programată pe 4 decembrie, dată la care clubul timişorean sărbătoreşte 89 de ani de la înfiinţare. Alb-violeţii au mai jucat de patru ori până acum la această dată, însă aniversarea a fost mereu umbrită de câte o înfrângere.




Poli a mai evoluat până acum de patru ori pe 4 decembrie la nivelul primei divizii. Toate cele patru meciuri au fost programate în deplasare şi, din păcate, s-au soldat de fiecare dată cu eşec pentru bănăţeni.

Timişorenii au evoluat pentru prima oară pe 4 decembrie în 1977, la Petroşani. Jiul s-a impus atunci cu 2-0.
Următoarea dispută a avut loc în 1991, chiar în ziua în care clubul bănăţean sărbătorea 70 de ani de existenţă. Nici de această dată n-a fost cu noroc, Poli cedând cu 1-3 în Trivale, în faţa celor de la FC Argeş. Pentru gazde au marcat atunci Mironaş, Stancu şi Ceauşu, iar Băban a redus din diferenţă pentru "studenţi". Doi ani mai târziu, Poli a fost din nou programată să joace de ziua ei, de această dată pe "Centralul" din Craiova. A fost 1-0 pentru Universitatea, prin golul marcat de Gane în minutul 37.
În fine, ultima partidă jucată de bănăţeni la 4 decembrie s-a consemnat în urmă cu cinci ani. Alb-violeţii pregătiţi la acea vreme de Gică Hagi au pierdut la limită în Ştefan cel Mare. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Florin Bratu, în minutul 89.