marți, 19 octombrie 2010

Suporterii sportului timisorean s-au organizat în „Druckeria” / Articolul a fost preluat dintr-un ziar local

Câteva zeci de suporteri s-au reunit în asociaţia Druckeria. „Nu suntem o organizaţie a Peluzei de pe Dan Păltinişanu, avem membri care nu sunt implicaţi în galeria lui Poli. Sun oameni de la tribuna a doua sau de a tribuna întâi. Sunt suporteri ai echipei de baschet sau a celei de rugby”, a declarat Ema Cernescu, unul dintre liderii Druckeria.



Tradiţia organizării suporterilor timişoreni porneşte încă din prima jumătate a secolului trecut. Drumul a fost deschis de Garda Ripensia, în anii ’30 şi de prima organizaţie a suporterilor polişti, înfiinţată în 1943. Ulterior, Clubul Suporterilor din 1972 sau Asociaţia CVUCS înfiinţată in 1995 au continuat sa tina laolaltă pătimaşii druckeri din oraşul de pe Bega. Druckeria a apărut şi ca o necesitate. Regulamentele actuale nu permit efectuarea unor deplasări, spre exemplu la partidele lui Poli din deplasare, decât dacă suporterii sunt organizaţi şi sunt reprezentaţi printr-o formă juridică. După experienţa finalei Cupei României, atunci când toţi suporterii au fost luaţi la grămadă la bătaie, Druckeria îşi propune să sprijine inclusiv juridic orice suporter care a fost vătămat în drepturile sale. „Nu încurajăm actele de violenţă sau cele care încalcă legea. Noi dorim doar să sprijinim suporterul timişorean, dacă acestuia îi sunt încălcate drepturile. Aţi văzut ce s-a întâmplat la Târgu Jiu, la finala Cupei. Toată lumea a fost amendată, cei de la etajul unu 20 de milioane, cei de la etajul doi 10 milioane, indiferent dacă cineva era vinovat sau nu. Nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva”, a mai spus Ema Cernescu.
Calitatea de membru al Druckeria este simplu de dobândit, cotizaţia lunară este doar 5 lei lunar. Cel mai uşor, cu liderii organizaţiei se poate lua legătura pe stadion sau pe forumul www.tempo-poli.ro. În curând va fi funcţional şi site-ul www.druckeria.ro. Planurile organizaţiei suporterilor sunt multe, ei şi-au propus organizarea unui campionat de fotbal sau sărbătorirea zilei de 4 decembrie, ca ziua de înfiinţare a clubului de fotbal Poli. Desigur, redobândirea palmaresului rămâne în continuare principala dorinţă şi preocupare a fanilor.