luni, 27 februarie 2012


Se contureaza primul 11 la Poli Timisoara!


Postul de portar – cel mai betonat
Compartimentul la care Poli Timisoara sta in acest moment cel mai bine este cel de portar. Sergei Lepmets este portarul incontestabil din poarta alb-violetilor. Pentru un loc de titular se va bate si bulgarul Mario Kirev, fotbalist adus in vara imprumut de la Juventus Torino, dar care pana acum nu a impresionat in tricoul Politehnicii si mai mult ca sigur se va intoarce la finalul camnpionatului de acolo de unde a venit.
Cel de-al treilea portar, Paul Iordache va fi folosit mai mult la echipa a II-a, pentru a avea meciuri in picioare la un nivel care sa-i permita sa fie o solutie viabila in viitor pentru Lepmets.
Portar: Lepmets
Probleme pe stanga
Cele mai mari probleme ale lui Velcea vor fi pe banda stanga. Dupa plecarea lui Sepsi, antrenorul alb-violetilor nu pare sa fi gasit inca nicio solutie pentru postul de fundas lateral. In meciurile amicale din Spania, Velcea i-a folosit pe rand pe Patras sau Florin Sandu pe acest post, insa cei doi au destule carente, daca ne gandim ca au fost reprofilati din mijlocasi stanga.
O solutie ar putea veni din centrul apararii, acolo unde internationalul sub 21 de ani, Florin Ilie ar putea juca pe acest post (a mai fost folosit la echipa a doua si la nationala), sau de ce nu chiar de la echipa a doua, Eduard Zele, fotbalist care a debut pentru echipa mare in amicalul castigat de Poli, 5-0 la Recas.
Fundas sanga: Florin Sandu
Doi jucatori under 21 se bat pe postul de fundas dreapta
Un alt post care-i da batai de cap lui Velcea este cel de fundas dreapta. Nu pentru ca tehnicianul de pe Bega nu ar avea solutii, ci pentru simplul motiv ca are prea multi fotbalisti pe acest post, jucatori extrem de talentati. Primul din ei este Ioan Mera, jucator care a evoluat in turul campionatului pe acest post si nu s-a descurcat deloc rau.
Alte variante sunt internationalul de tineret Andrei Daruiala care a prins echipa cand nu juca Mera si Claudiu Belu Iordache, fotbalist foarte tanar, dar care ar face fara probleme fata cerintelor din liga secunda.
Fundas dreapta: Andrei Daruiala
Scutaru, Ilie sau Mera in centrul apararii
Returul ligii secunde va fi abordat de Velcea cu doi fundasi care au evoluat in mai tot turul: Florin Ilie si Cristian Scutaru. Si la aceste posturi exista destule probleme. In cazul unei accidentari, singura solutie de rezerva ar fi Ioan Mera. In rest, doar jucatori de la echipa a doua: Razvan Iovan sau Miodrag Todorov, un international Under 16, produs 100% al clubului de pe Bega.
Alaturi de acestia, asa cum ne-a obisnuit deja, Velcea ar putea improviza cu Zaluschi, sau chiar Nicolas Gorobsov pe post de stopper.
Fundasi centrali: Florin Ilie si Cristian Scutaru
Gorbsov batut in cuie la mijloc
Singurul om batut in cuie in linia de 3 mijlocasi centrali este Nicolas Gorobsov. Argentinianul are locul de titular asigurat dupa prestatiile din amicale si dupa cele din tur, fiind de departe cel mai bun si constant fotbalist din lotul alb-violetilor. Pentru celelalte doua posturi de mijlocasi se vor bate Adrian Poparadu, Marian Fuchs, Catalin Chis, Razvan Dobricean, Adrian Zaluschi si George Petcut.
Mijlocasi: Adrian Poparadu, Nicolas Gorobsov si Marian Fuchs
Dileme mari in atac
In linia de 3 atacanti, singurul jucator care a fost cel mai des folosit in amicalele din aceasta iarna a fost Mircea Axente. Acesta se va lupta cu Goga pentru postul de varf impins. Dezavantajul lui Axente este viteza. Van Persie este mult mai lent decat Poetul, iar asta i-ar putea aduce un loc pe banca de rezerve. Noua achizitie, Rover Carstea, ar putea si el juca pe acel post, insa Velcea l-a folosit in amicale mai mult in banda stanga a atacului, acolo unde Carstea se va bate pentru un loc de titular cu Dorin Goga.
Avantajul Poetului in acest retur este versatilitatea. Spre deosebire de ceilalti colegi ai sai, Goga da acelasi randament pe toate posturile din atac. Mai mult decat atat, fostul jucator al Universitatii Cluj are o viteza impresionanta, calitate determinanta in noul sistem de joc 4-3-3. La panda pentru un loc de titular sta si Rafael Rocha, brazilianului convenindu-i de minune noul sistem de joc unde este nevoie de jucatori foarte rapizi si tehnici, atribute pe care jucatorul din Tara Cafelei le stapaneste destul de bine.
Pe banda dreapta cel mai probabil va juca canadianul Ricketts. Nord-americanul are un dezavantaj: a fost mai multe plecat in cantonament cu echipa nationala decat cu alb-violetii si-i va fi greu sa concureze cu Goga pentru postul de titular. Rezerva lui Ricketts va fi Alexandru Popovici, un jucator care ori d ecate ori a fost nevoie de el a demonstrat ca poate inlocui orice fotbalist.
Atacanti: Dorin Goga, Rover Carstea, Tossaint Ricketts