vineri, 1 iulie 2011

Colege de suferinta, azi, confruntare intr-un amical...Poli si Austria / POLI TIMISOARA - AUSTRIA SALZBURG 3 - 0



Scor final Poli- Austria Salzburg 3-0. In repriza a doua, Mera, de doua ori si Popa, au fost aproape de a majora scorul.
MIn 61 - Iese Axente, Intra Ricketts.

Echipa pentru repriza a doua: Lepmets, Matei, Ilie, Mera, Sepsi, Adrian Popa, Poparadu, Rocha, Chitu, Nikolic, Axente.
Pauza

Min 40 - 3-0. Goga marcheaza cu un sut de la 10 metri.
MIn 31 - 2-0. Rocha marcheaza cu un voleu spectaculos din careul mare, dupa o centrare a lui Axente.
MIn 2 - Goga deschide scorul cu un lob de la 16 m.

Echipa de start - Lepmets, Matei, Mera, ILie, Sepsi, Popovici, Poparadu, Patras, Rocha, Goga, Axente.





Cea mai importantă asemănare dintre Poli Timișoara și Austria Salzburg e reprezentată de culori, alb - violet, dar si pentru faptul că ambele echipe au trecut prin momente grele, doar pentru a-și susține, până în pânzele albe, cele două culori istorice.



Problema palmaresului Politehnicii e binecunoscută. Claudiu Zambon și-a însușit tot patrimoniul clubului pe care l-a patronat (!?) între 2000 și 2002, reușind, la un moment dat, să obțină o hotărâre din partea TAS care interzicea echipei ce evolua în Timișoara să afișeze, printre altele, culorile alb și violet. Acțiunile de reparare a răului produs, în urmă cu aproape un deceniu, se finalizează abia acum.
Cazul Austriei Salzburg e însă unul cu totul aparte. E unul dintre primele cluburi afectate de fotbalul modern. Echipa fondată în 1933, care până atunci cucerise trei titluri naționale și disputase o finală de Cupa UEFA, a fost cumpărată de concernul Red Bull. Intrarea noii conduceri în scenă a fost cât se poate de brutală. S-a schimbat numele (în Red Bull), s-au schimbat culorile (în alb-roșu), ba chiar s-a încercat reînființarea echipei sub pretextul că „acesta va fi un club nou, fără istorie”, lucru neacceptat însă de Federația Austriacă. După îndelungi discuții între reprezentanții suporterilor și noua conducere, nu s-a ajuns la niciun compromis. A fost momentul în care masa de susținători ai clubului s-a scindat. Cei convinși de promisiunile de performanță ale celor de la Red Bull au rămas alături de club, în vreme ce fanii care nu se mai identificau cu noua organizație au pus bazele unei noi echipe sub numele vechi, SV Austria Salzburg, care și-a început drumul în liga a șaptea.
Modul în care Red Bull a preluat clubul din Salzburg a avut reacții în toate colțurile Europei. Sute de tifoserii au arborat, în acea perioadă, mesaje de susținere pentru fanii Austriei Salzburg, al căror club fusese stors de orice identitate de setea comercialului.
Commando Viola a fost una dintre tifoseriile care au susținut cauza alb-violeților din Salzburg. La celebrul amical cu Juventus, din august 2005, la Peluza Sud a fost afișat următorul mesaj: „Traditionen müssen bewahrt werden! Solodarität mit Austria Salzburg” (Tradițiile trebuie păstrate! Solidaritate cu Austria Sazburg!)