duminică, 31 octombrie 2010

INVINCIBILI dar nefericiti...

Faptul că şi-au păstrat invincibilitatea n-ar trebui să-i încălzească prea mult pe alb-violeţi. Poli a remizat la Braşov, scor 0-0, la capătul celui mai slab meci din acest sezon. Portarul gazdelor, Mihai Mincă, a şomat pe aproape toată durata partidei, iar timişorenii nu s-au omorât să-i dea de lucru. A făcut-o Helder, în minutul 5, printr-o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de pe stânga de la Sepsi. Avea să fie însă unica şansă de gol a bănăţenilor, care au părut preocupaţi mai mult de apărare. Braşovul le-a dat motive să tremure, prin Ilyeş, Dedu şi Oros, însă Pantilimon a fost de fiecare dată la post. Goalkeeper şi-a salvat echipa şi în finalul primei părţi, când a respins în faţă încercările lui Hadnagy şi Năstăsie.



Nici la reluare lucrurile n-au stat mai bine la Braşov. Gazdele au părut să termine benzina, în vreme ce timişorenii s-au apropiat la fel de greoi de careul advers. Doar două şanse de gol putem nota în dreptul lui Poli în această parte secundă, însă în ambele cazuri, finalizarea n-a găsit spaţiul porţii. Mai întâi, în minutul 57, Magera a trimis peste, din zona punctului cu var, după ce a recepţionat o pasă la întâlnire a lui Helder. În fine, în minutul 84, Ianis Zicu a fost la un pas de a juca din nou rolul de salvator al Politehnicii, însă şutul său din şapte metri a ocolit stâlpul din dreapta lui Mincă. S-a încheiat 0-0, după meci în care singurul învins a fost însuşi fotbalul.



Haloween... omul negru a venit... Tudorel...

Nu a fost Halloween. A fost Tudor... Bucureşteanul nu a acordat un 11 metri pentru Poli, după un fault asupra lui Helder, dar a acordat gratuit un galben lui Magera, care va absenta în meciul cu Vaslui. Marian Iancu (şi nu numai) nu-l mai suportă pe arbitrul cu aere de actor.

„Pur şi simplu m-am săturat de acest Tudor. Dacă Avram nu ia măsuri, o să iau eu. Nu se mai poate, lucrurile au luat-o razna din etapa a 13-a. Ce să mai aşteptăm în etapa a 16-a, a 17-a. De ce n-a fluierat Dinamo cu Gaz Metan? Omul nu poate să ne arbitreze, are probleme cu noi. Are ceva la cap când aude de Timişoara. Să se ducă să arbitreze pe câmp, la Liga a IV-a. Să devină călugăr şi să ne lase. Eu am zis de la început că nu e în stare să ne arbitreze, are o problemă gravă. Noi, Timişoara, suntem o echipă serioasă, care putem vorbi despre arbitraj, spre deosebire de CFR Cluj, care nu are dreptul să spună ceva. Nu se mai poate aşa!”,
a spus Iancu.

In mare la acest meci s-a jucat putin fotbal de calitate, poate de vina a fost frigul, au fost greseli ( mai mult sau mai putin intentionate ) de arbitaj, Poli nu s-a omorat cu firea iar Brasovul care a avut mai multe ocazii ca Poli a si fost pusa pe cotonageala.