marți, 7 septembrie 2010

Comunicat / Site oficial

"Nu am luat în calcul demiterea antrenorului principal, nici dacă vom pierde meciul cu Astra Ploieşti cu scorul de 10-0. Mă interesează jocul, ca dinamică şi angajament. Mă interesează să fie eficienţă în faţa porţii, demnitate şi orgoliu sportiv, pentru ca lumea să ne perceapă ca pe o formaţie serioasă a campionatului. Toate acestea se aşează în timp, atunci când aduci un antrenor nou la echipă. Faptul că, din când în când, am anumite consideraţii publice nu este decât modul meu de comunicare cu fanii alb-violeţi, în sensul în care ei trebuie să cunoască gândurile mele, pentru a înţelege hotărârile pe care le iau. Poate că este mai bine că antrenorul a început prudent campionatul, forţând treptat pentru a ajunge la limita superioară a evoluţiei echipei, eliminând din start supralicitarea potenţialului ei.

În ceea ce priveşte informaţia publică, susţinută de domnul deputat Alin Popoviciu, cum că domnul Mihai Stoica ar fi fost ofertat pentru o funcţie de conducător al clubului nostru, vă anunţ că nu există mandat care să legitimeze o asemenea propunere. Poate că viitorul acţionariat, dacă el se va modifica, într-un anumit sens, să facă acest lucru. În acest moment, nu se lucrează în această direcţie.

La modul general, este important de ştiut că lucrăm la un plan prin care să echilibrăm din interior bugetul necesar funcţionării. Luăm în considerare ideea că odată cu redobândirea palmaresului, printr-o recunoaştere juridică, internă şi internaţională, să listăm clubul în piaţa de capital, pentru ca el să devină proprietatea celor care se regăsesc în culorile alb-violete. Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizăm pasul imediat următor, în sensul în care să realizăm o majorare de capital în valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de acţiuni, administrat de C.N.V.M., tranzacţie care ne-ar diminua participarea la 50%, restul devenind portofoliul celor care vor veni alături de noi. Este important de ştiut că ne interesează să asigurăm continuitatea şi în acelaşi timp să împărţim proprietatea cu cât mai mulţi suporteri ai echipei noastre, care prin participarea activă la viaţa clubului să impună o administraţie competitivă. Gândim ca preşedintele Consiliului de Administraţie să fie ales de acţionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul pe care-l deţin. În mod explicit, înseamnă că atunci când va fi ales preşedintele societăţii şi implicit al clubului fiecare acţionar să dețină un vot şi nu mai mult, chiar dacă el reprezintă 1%, 2% sau 50% din totalul acțiunilor. Preşedintele va avea un mandat de maximum doi ani şi va prezenta raportul activităţii sale în cazul în care va dori să candideze pentru încă o perioadă statutară. Propunerile pentru postul de preşedinte pot veni în mod exclusiv din rândul acţionarilor şi vor trebui să se încadreze într-un standard impus de anumite sarcini bine dimensionate pentru această funcţie. Va exista totuşi o regulă, în sensul în care acest drept excepţional va intra în vigoare după ce capitalizarea a trecut de pragul de 25% din totalul acţiunilor emise. Votul va fi considerat valabil pentru unul sau mai mulți acţionari, care singuri sau în grup, prin mandat, cumulează o participare de la 5.000 de euro în sus.

Este important de reţinut că toate acestea sunt simulări şi idei care vor face parte dintr-un complex pachet de măsuri pe care preconizăm să le aplicăm. Este un model european general valabil, pe care încercăm să-l adoptăm şi noi. Vă vom ţine la curent cu fiecare demers pe care-l vom face."
Marian Iancu, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara

Helder Maurico Da Silva Ferreira





"Sunt bucuros că am semnat cu Poli Timişoara, este o opţiune excelentă pentru mine. Am fost bine primit de colegi, sper că vom avea rezultate excelente în acest sezon!".
Helder.

Helder, este născut in data de 13 aprilie 1988, la Ribeirao Preto, a mai evoluat la Esporte Clube Juventude, Nancy (club de care fotbalistul aparţine), Rapid şi Dinamo.

Marian Iancu este de parere ca Helder a fost piesa lipsa din angrenajul echipei:
..." In momentul aceste vom juca un fotbal complet"...