luni, 6 februarie 2012

Amical. Poli Timisoara - FC Zestafoni 3 - 0

Poli Timisoara a invins-o clar cu 3-0 pe campioana Georgiei, FC Zestafoni, in faza a doua a turneului "Marbella Football Cup Costa del Sol 2012". Scorul de 0-5 cu Lech Poznan, din prima runda s-a dovedit a fi unul inselator prin proportiile scorului, iar alb-violetii lui Valentin Velcea, intariti cu trei jucatori importanti, reveniti de la "nationale", (Goga, Ilie si Fuchs) au castigat fara drept de apel cu o formatie de cupele europene.


Fara Scutaru, lasat pe margine din cauza unor probleme lombare, banderola de capitan a fost preluata de Dorin Goga, cel care la acest meci a purtat si numarul 10. Iar influentul atacant si-a aratat clasa in prima repriza, cand a pasat ideal lui Axente in doua dati. De fiecare data, "nouarul" a punctat: in minutul 12, cu un sut din centrul careului mare, din pozitie "unu la unu" cu portarul, apoi in minutul 33 din fata careului mic. Kirev a demonstrat inspiratie in minutul 17 cand a parat sutul la coltul scurt al lui Grigalashvili, iar pe finalul primei parti Rover Carstea s-a aparat excelent, blocand un sut periculos din 16 metri. Putea sa fie chiar 3-0 in minutul 41, insa Goga a fost blocat de portar la capatul unui contraatac.
In repriza a doua georgienii au presat incercand sa revina in joc, insa defensiva polista a rezistat. Mai mult, Popovici, proaspat intrat, a punctat in minutul 82 dupa o actiune personala. A fost 3-0 in final, putea sa fie si mai mult, dar  Fuchs a ratat incredibil din sase metri  (51'), iar Chis nu a nimerit spatiul portii in minutul 71.


Poli: Kirev - Belu-Iordache, Mera, Ilie, Patras - Fuchs (64', Chis), Gorobsov (46', Zaluschi), Poparadu - Goga (79', Popovici), Carstea (66', Ricketts) - Axente (81', Bostina).