luni, 25 octombrie 2010

Istoria duelurilor dintre Poli şi echipele din Sibiu.

Doar 11 meciuri înregistrate la Timişoara între alb-violeţi şi reprezentantele oraşului de pe Cibin, în mai bine de 60 de ani. La nivelul primului eşalon, s-au disputat în total şapte întâlniri, dintre care şase în perioada 1989-1995, anii de glorie ai fotbalului sibian. Primul duel s-a conemnat la 3 septembrie 1950, atunci când CSU Timişoara a remizat pe teren propriu cu Locomotiva Sibiu, o prezenţă sporadică la nivelul primului eşalon. Apariţia Interului, la sfârşitul anilor '80, a reaprins fitilul dulelurilor dintre cele două oraşe. Gruparea alb-albastră a reuşit să smulgă patru pruncte la Timişoara în cele şase jocuri disputate în Divizia A: un 2-2 la 4 octombrie 1989 şi o victorie, 3-2, la 6 septembrie 1992. Cea mai categorică victorie a timişorenilor în faţa unei trupe din Sibiu s-a consemnat la chiar ultimul duel din elită: 5-1, la 13 decembrie 1995.

La nivelul ligii secunde s-au consemnat patru dispute, toate tranşate de timişoreni. Doar dintr-un singur duel a lipsit Interul. Este vorba de meciul din returul ediţiei 1964/1965, atunci când Sibiul a fost reprezentat de CSM (n.n. - Ştiinţa a învins cu 4-0 în acel meci). Ultima vizită a sibienilor pe Bega s-a înregistrat în urmă cu mai bine de 10 ani. La 22 aprilie 2000, Poli s-a impus cu 2-1 în faţa Interului, graţie reuşitelor lui Marius Sasu şi Claudiu Balaci. Pentru ardeleni a punctat Corneliu Szegedi.

În Cupa României, Poli s-a mai întâlnit de două ori cu o reprezentantă a Sibiului. La prima confruntare, a ieşit bine pentru alb-violeţi, care s-au impus cu 5-2 în faţa CSM-ului, la 6 august 1961, într-un meci jucat la Deva în cadrul optimilor. Cea de-a doua însă a fost considerată un adevărat dezastru. La 4 decembrie 1985, Poli a pierdut surprinzător pe terenul celor de la Şoimii I.P.A. Sibiu, cu 3-0, într-un meci contând pentru şaisprezecilile competiţiei.

FC Timişoara-Voinţa Sibiu: mâine, de la ora 18,30, în "optimile" Cupei!


Reamintim că s-au pus în vânzare biletele de intrare pentru meciul din Cupa României Timişoreana, dintre FC Timişoara şi Voinţa Sibiu (programat în optimile de finală-marţi, 26 octombrie, de la ora 18,30, pe stadionul "Dan Păltinişanu"). Preţurile tichetelor sunt cele consacrate:
Peluza nord: 8 lei
Peluza sud: 10 lei
Tribunele I şi II: 15 lei
Tribuna 0: 25 de lei
Lojă: 200 de lei
Tribuna VIP: 250 de lei. Locurile de unde pot fi cumpărate biletele: de la casieriile stadionului, de lângă clădirea Operei, de lângă complexul "Bega" şi de la "Iulius Mall" (lângă scările rulante).
FOARTE IMPORTANT! Cum partida se desfăşoară conform regulamentelor Cupei României Timişoreana, accesul se va face NUMAI pe bază de bilete. Abonaţii la partidele din Liga I, sezonul 2010-11, vor putea să păstreze locul pe care îl au rezervat la jocurile din campionat dacă vor achiziţiona bilet de la casieria de la stadionul "Dan Păltinişanu" (magazinul de la vestiare)