sâmbătă, 30 iulie 2011

Amical: Poli - National Sebis 3 - 1


Poli s-a impus, în această dimineață, cu 3-1, în fața divizionarei C Național Sebiș. Meciul s-a jucat într-un decor tomnatic, puțini spectatori înfruntând ploaia pentru a-i vedea la lucru pe alb-violeți.
Deși semnele de întrebare cu privire la viitorul clubului sunt tot mai multe, echipa continuă să se pregătească, în așteptarea startului ligii secunde. Inițial, „satelitul” ar fi urmat să înfrunte Sebișul în această dimineață. Însă faptul că s-au scurs deja mai bine de două săptămâni de la ultimul joc de pregătire al primei echipe a determinat conducerea clubului să perfecteze un amical în ultimul moment.
În fața a puțin peste 100 de spectatori prezenți la terenul I din complexul „Dan Păltinișanu”, Poli s-a impus fără mari emoții în fața grupării arădene. Zăgrean a deschis scorul, în minutul 6, când a reluat cu capul o centrare din corner a lui Tameș. Șapte minute mai târziu avantajul poliștilor avea să se dubleze, după ce Axente a fructificat o pasă venită de pe stânga, de la Curtean. Gazonul a rezistat din ce în ce mai greu odată cu trecerea timpului, lucru ce și-a pus amprenta pe jocul ambelor formații. Până la pauză, mai putem nota lovitura de cap a lui Zăgrean, din cinci metri, care s-a dus puțin peste poartă, dar și cartonașul roșu încasat de Tameș, pe finalul primei părți, pentru un fault dur și inutil la mijlocul terenului.
După pauză, tandemul Velcea - Rotariu a schimbat echipa aproape complet, singurul „supraviețuitor” din prima repriză fiind Scutaru, care a și preluat banderola de căpitan. Alex Popovici a urcat scorul la 3-0 în minutul 64, după o acțiune personală pe partea stângă, finalizată cu un șut la firul ierbii, pe colțul scurt. Prima replică mai acătării a echipei din Sebiș a venit în minutul 68, prin nou-intratul Ivancea, care l-a întins serios pe Lepmets cu un șut de la 25 de metri. Elevii lui Dan Cuedan aveau totuși să reușească golul de onoare, în minutul 76, prin Lung, care a profitat din plin de o bâlbâială a apărării timișorene.