vineri, 22 octombrie 2010

Seria succeselor pentru Contra a luat sfârşit! Din fericire, Poli nu a pierdut dar nu a reuşit decât un rezultat de egalitate în disputa de vineri seara, de pe teren propriu, în compania celor de la Universitatea Cluj.

Timişoara a ratat din poziţii incredibile, din numeroase faze, în plus portarul clujean Huţan a avut noroc cu carul. Publicul a fost alături de echipă pe întreaga durată a meciului, chiar dacă ratările au ridicat nervii plătitorilor de bilete la maxim. Meciul a debutat cum nu se putea mai bine pentru Poli. În minutiul 5 era 1 – 0, după golul marcat de Axente. Toată lumea se aştepta la un galop de sănătate din partea gazdelor. Nu a fost să fie aşa, în minutul 12 Clujul a egalat, după reuşita lui Szilagyi. Poli a încercat dar echipa nu a reuşit să se apropie decisiv de poarta oaspeţilor. Mai mult, soarta jocului se va schimba decisiv în minutul 28, atunci când Machado a adus avantajul pentru Cluj. Prima repriză s-a terminat după un joc destul de încâlcit şi, din păcate, fără alte goluri.




Formaţia antrenată de Cosmin Contra a ieşit de la vestiare mult mai motivată, jucătorii alb-violeţi au creat o presiune imensă asupra oaspeţilor. Ocaziile au curs la poarta lui Huţan, poliştii au ratat din poziţii mai mult decât favorabile, chiar de singur cu portarul. Salvatorul Timişoarei a fost din nou Ianis Zicu, el a reuşit să aducp egalarea în minutul 67, după ce a primit o pasă bine plasată în careul advers. Cel mai câştigat, la finalul meciului, a fost publicul, spectatorii de pe „Dan Păltinişanu” au asistat la un meci cu numeroase faze de poartă şi cu patru goluri. Să mai spunem că lovitura de debut a meciului a fost dată de micuţul Eduard Reitmaier, iar jucătorii au intrat pe teren cu tricouri având imprimată poza copilului afectat de sindromul Hunter.



Gol poli, mintul 5, a marcat Axente, în munutul 12, a marcat Szilagyi, iar scorul a fost majorat de Machado, în minutul 28.

Egalitate, Zicu, minutul 67.

Cele două formaţii au început partida în următoarea alcătuire:
FC Timisoara: Pantilimon - Helder, Luchin, Cisovsky, Sepsi - Zicu, Alexa, Curtean, Chiacu (min. 51 - Magera)- Axente, Goga (Nikolic – min. 63).

Rezerve: Taborda, Scutaru, Contra, Bourceanu, Tameş, Magera, Nikolic
Antrenor: Cosmin Contra

U Cluj: Huţan - Buhuş, Szilagyi (Cenic – min. 70), Izvoranu, Mendy - Balde, Da Silva, Gheorghe (Delgado – min. 75), Boştină (Piţ – min. 75), Păcurar – Machado.

Rezerve: Matache, Cenic, Delgado, Acosta, Lemnaru, Piţ, Voican.
Antrenor: Marian Pană

Cartonaşe galbene: Păcurar - min. 22, Cisovsky – min. 56, Huţan – min. 59, Magera – min 90, Luchin – min 91
Cartonaş roşu: Delgado – min 90
Arbitri: Alexandru Deaconu (Bucureşti) la centru, Adrian Vidan (Bucureşti) şi Ioan Onicaş, (Zalău)