sâmbătă, 27 noiembrie 2010

dinamo - POLI 0 - 0 / Nimic la nimic, nimic important...


Poli Timişoara rămâne singura echipă din Liga I neînvinsă în tur, după remiza albă din Ştefan cel Mare. Judecând însă după scenariul de prost gust oferit de oficialii ambelor grupări înaintea partidei, un 0-0 nu pare nici pe departe un câştig.

Uite Zicu, nu e Zicu! Acesta a fost jocul preferat al patronului Politehnicii în ultimele 24 de ore. Până la urmă, gogeterul alb-violeţilor şi-a făcut apariţia pe gazon alături de Alexa şi Helder, alţi doi fotbalişti a căror prezenţă fusese incertă. Cu toate aceastea, cele 93 de minute din Ştefan cel Mare au fost departe de spactacolul pe care îl promitea Marian Iancu.

Războiul declaraţiilor din ultima săptămână a lăsat urme adânci şi în calitatea jocului. Cele două echipe au evoluat tot meciul cu frica-n sân, astfel că ocaziile clare au fost o raritate la cele două porţi. În prima repriză, Poli nu se poate lăuda decât cu şuturile de la distanţă ale lui Tameş şi Goga, fără a-l periclita însă pe Dolha. De partea cealaltă, Torje a trimis puţin peste transversală o centrare venită de pe dreapta de la Oscar Rubio. Şi totuşi, Poli se poate considera nedreptăţită în primele 45 de minute. Mai întâi, în minutul 19, Robert Dumitru a lăsat jocul să continue, după ce Moţi l-a tras clar de tricou pe Nikolic. Tot de atacantul muntenegrean se leagă şi cea de-a doua fază reclamată de timişoreni. În minutul 43, atacantul în vârstă de 20 de ani a scăpat singur cu Dolha, însă tuşierul Adrian Vidan a ridicat eronat fanionul.

Bănăţenii puteau da lovitura în minutul 56, însă Goga s-a încăpăţânat să rateze de două ori în aceeaşi fază. Mai întâi, a încercat să-l învingă pe Dolha printr-o "scăriţă", iar apoi, după respingere, a trimis puţin pe lângă bară. Aceasta a fost, de altfel, cea mai mare ocazie a timişorenilor din partea secundă. Nici dinamoviştii nu se pot lăuda însă cu mari realizări la acest capitol, doar şutul din unghi al lui Cătălin Munteanu din minutul 83 meritând menţionat. S-a încheiat astfel 0-0 un meci în care n-a fost vânat nici Zicu de foştii săi colegi, şi nici Alexa de către central.