sâmbătă, 4 decembrie 2010

Bistrita - Poli 3 - 3 / Pacat, am pierdut 2 puncte mari



Respect in fata istoriei: Poli a jucat la Bistrita in echipament alb - negru.


Pentru mulţi fani decizia poate fi chiar o surpriză, pentru cei care cunosc istoria clubului decizia este una uşor explicabilă. Albul şi negrul au fost primele culori sub care au jucat primii fotbalişti ai Societăţii Sportive Politehnica Timişoara, organizaţia în care îşi are izvoarele şi actuala FC Politehnica Timişoara.




Exact în urmă cu 89 de ani, pe 4 decembrie 1921, Societatea Sportivă Politehnica Timişoara dobândea personalitate juridică. În primele momente ale existenţei, organizaţia a avut o secţie de „futbol”, aşa cum era numită în actul de înfiinţare. Primele culori sub care au activat studenţii bănăţeni au fost alb – negru. Ulterior, s-a trecut la deja cunoscutul alb – violet, a urmat o perioadă în care s-a jucat cu tricouri alb – albastre şi, în final, înapoi în alb – violet. Acestea au fost cele care au consacrat clubul, au devenit cele mai iubite din Banat, iar în acest moment sunt culorile care reprezintă Timişoara.

Ca respect faţă de istoria recuperată a clubului, băieţii lui Cosmin Contra şi Vali Velcea vor juca partida cu Gloria Bistriţa purtând echipament în dungi alb – negre, asemănător cu cel folosit de primii poliști.


Doar un punct obţinut la Bistriţa, la aniversarea clubului

Politehnica Timişoara nu a reuşit să aducă suporterilor bucuria unei victorii în ziua în care clubul a împlinit 89 de ani de ani de existenţă, întorcându-se acasă cu un singur punct obţinut în urma unui egal, scor 3 - 3. Gloria Bistriţa a predat bănăţenilor o lecţie de fotbal, elevii lui Nae Manea nu au renunţat nicio clipă la luptă, au recuperat gol cu gol şi înainte de ultimul fluier al arbitrului au egalat cu un gol de generic.



Gazdele au pornit partida destul de bine, în minutul 6 Bruno Moraes a reuşit să lovească bara, după un şut de la jumătatea terenului. Totuşi, cei care au deschis scorul au fost timişorenii, în minutul 18, prin Luchin, el a reluat în gol, de la doi metri de spaţiul de ţintă, mingea recentrată de Cisovsky în urma unui corner. Totul părea să curgă cum nu se poate mai bine pentru Poli, iar victoria mult dorită părea la îndemâna elevilor lui Cosmin Contra. Bistriţa a fost sufocată de pressing-ul făcut de alb-violeţi, echipa gazdă aproape că nu a contat în atac. Cel care s-a aflat extrem de aproape de un nou gol a fost tot Luchin şi tot în urma unui corner. La doar două minute de finalul primei reprize Bistriţa trece pe lângă egalare, după ce Petre a trimis mingea în bara lui Pantilimon.

După pauză lucrurile păreau să meargă bine pentru Poli, în minutul 50 Tameş execută o lovitură liberă, portarul Albuţ a scăpat mingea şutată şi Zicu a împins balonul în poartă. La doar trei minute, Bistriţa reuşeşte primul gol, lovitura lui Velcovic în loveste pe Burcă şi intră în poarta lui Pantilimon. Timişoara nu cedează ofensiva şi, în minutul 67, Axente marchează după un şut bine plasat. La 3 – 1 toată lumea era sigură de victoria oaspeţilor. Mai puţin Nae Manea, antrenorul Gloriei, el a riscat totul şi a trimis echipa în atac. Asul din mânecă s-a numit Keita, atacantul a reuşit două goluri. Primul a venit în minutul 72, senegalezul a înscris şi a readus speranţa în tabăra gazdă. Minutul 83 a însemnat pentru Burcă al doilea cartonaş galben şi, implicit, eliminarea. Echilibrul din teren s-a cam rupt şi Bistriţa a fost „călare” pe polişti. Surpriza a venit în minutul 90, acelaşi Keita a reuşit un gol pe care nici măcar el nu l-ar fi anticipat. Atacantul senegalez a marcat cu un lob superb din colţul careului de 16 metri, mingea l-a depăşit pe Pantilimon şi a adus fericirea pentru bistriţeni.

La finalul meciului, Cosmin Contra a avut o izbucnire extrem de violentă la adresa centralului Istvan Kovacs. În ciuda previziunilor, acesta s-a achitat decent de sarcina avută şi, în mod sigur, Poli nu a pierdut sâmbătă din cauza arbitrilor. Inexplicabilă este atitudinea jucătorilor timişoreni de pe final de meci, jocul „moale” prestat şi faptul că mulţi au aşteptat pur şi simplu să se termine o partidă pe care o considerau deja câştigată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu