marți, 17 august 2010

Site-ul lui Manchester City: "Fanii trebuie sa aiba grija la scarile de pe stadionul Timisoarei!"

Site-ul oficial al lui Manchester City prezinta un ghid pentru proprii suporteri care vor face calatoria la Timisoara pentru partida din Europa League, printre recomandari fiind "sa aiba grija la scarile foarte abrupte si neegale care nu au balustrade".

"Stadionul este la 15 minute de centrul orasului. Turnichetii de pe «Dan Paltinisanu» se vor deschide cu doua ore inainte de inceperea meciului, cu suporterii echipei oaspete care vor putea intra pe stadion pe la poarta A. Facilitatile in interiorul stadionului sunt limitate si nu se permite accesul cu bauturi achizitionate in afara arenei. Suporterii vor fi controlati la intrare si probabil retinuti dupa meci pentru 45 de minute din motive de siguranta. Este recomandat sa aveti mai multa grija la intrarea si iesirea din stadion pentru ca scarile sunt foarte abrupte si neegale, fara balustrade", noteaza site-ul oficial al echipei Manchester United.

Sursa citata descrie orasul Timisoara ca pe unul prietenos si sigur. "La sosire, fanii se pot indrepta spre Piata Victoriei pentru a incerca numeroasele cafenele, baruri si cluburi de noapte pe care orasul le are. Este un oras universitar asa ca e plin de viata noaptea. Transportul public si taxele sunt bune si foarte ieftine, cu autobuze si tramvaie care circula de la ora 5.00 pana 23.00. Timisoara este cunoscut ca un oras prietenos, un oras european sigur dar, ca mai toate locurile, este recomandat ca noaptea sa nu fie frecventate parcurile si zonele periferice", se mai scrie pe site-ul www.mcfc.co.uk.

In opinia englezilor, Timisoara este un amestec de industrie si cultura est-europeana. "Fanii echipei Manchester City se pot astepta la un amestec de industrie est-europeana si cultura la sosirea in ospitalierul oras Timisoara pentru play-off-ul Ligii Europa. Orasul, cunoscut si ca «Mica Viena», este al treilea cel mai populat oras din Romania. Revolutia din 1989 a inceput la Timisoara si a cuprins Romania, cu iesiri masive in strada pentru indepartarea dictatorului Nicolae Ceausescu. Tarzan, cel original, actorul Johnny Weissmuller, s-a nascut la Timisoara, in 1904, dar a emigrat in America cand era tanar. Orasul a fost primul din Europa si al doilea din lume cu strazi iluminate electric".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu